George Bernard Shaw
Hozzávalók:
250g leveles tészta
250g fagyasztott spenót (ha van zsenge friss az a legjobb)
Feta sajt
Trappista vagy valamilyen kemény sajt
1db tojás a kenéshez
1-2 gerezd fokhagyma
Rántáshoz: vaj, liszt, kicsi tejszín
Fuszerek: só, orölt bors, szerecsendió
Elkészítés:
Elkészítünk a spenótot, melyet egy kicsit surubbre rántunk be. A spenótba a rántás elott belereszeljük a fokhagymát hogy jól egybeérjen az íze, majd berántjuk és felforraljuk. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Miután elkészült hulni hagyjuk 10 percre.
A feta sajtot 1x1 cm-es kockákra vágjuk. Legjobb cérnával vagy damillal felvágni, mert így nem törik szét úgy, mintha késsel vágnánk, és kevesebbet is maszatolunk.
A kemény sajtot reszeljük le.
A leveles tésztát gyúrólapon kinyújtjuk 0,5 cm vastagságúra és 6x6 cm-es négyzeteket vágunk ki belole, majd a muffin formába belehelyezzük. A tésztát lekenjük belülrol, hogy majd szép aranysárgára süljön. (Ha nem kenjük le matt színe lesz, ami nem étvágygerjeszto.)
A vajastésztával kibélelt formákba beletöltjük a spenótot kb. a feléig és 3-4 db kis feta kockát rakunk bele. Amennyiben nem akarjuk hogy véletlenül melléfollyon töltés közben, a spenót fozeléket beletölthetjük a hablabdába és akár a fej nélkül könnyebben belenyomhatjuk a formába. A tetejére szórjuk a reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben 180-190 oC-on kb. 20 percig sütjük.
/_userfiles_/etellap/elitkonyhan4pds55ov41206048621.jpg
Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb
10 dkg füstölt szalonna
1 fej hagyma
20 dkg zöldbab
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 teáskanál pirospaprika
só
bors
ízlés szerint citrom
Elkészítés: Az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, rádobjuk az apróra vágott hagymát. Ha már üveges a hagyma, félrehúzzuk, és a pirospapikát hozzáadjuk. Rátesszük a csíkokra vágott húst. Megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldbabot, tovább főzzük. Végül hozzáforraljuk a liszttel simára kevert tejfölt. Ízlés szerint citromlével tehetjük pikánsabbá.
Galuskával tálaljuk.
Hozzávalók:
1db csirke mell,
1db sárga répa,
1db cukkini,
1/4 édes káposzta,
1db pritamin paprika,
0,5dl szója szósz,
1 doboz szója csíra (bonduelle)
0,5dl oliva olaj,
1 evokanál ízvarázs,
só,bors,
1 evokanál étkezési keményíto,
2dl víz,
Köret:
6dl jázmin rizs,
9dl víz,
só,bors,olaj
Elkészítése:
A csíkokra vágott csirke mellet oliva olajon a fuszerekkel eggyütt (só,bors,ízvarázs) a wokban 5 percig pároljuk. Hozzátesszük a szója szószt és a csíkokra vágott zöldségeket (használjuk a Julienne-re vágó Zöldséghámozót vagy a Konyhamuvész Szeletelot) és még 5 percig pároljuk, majd hozzátesszük a szója csírát is. A Mix-Fixben összerázunk 2dl vizzel 1 evokanál étkezési keményítot, ezzel együtt még 2 percig fozzük.
Wok helyett használhatjuk a MikroPluszt vagy az UltraPluszt is mikrósütoben, 750 W-on. Az elkészülési ido ugyanannyi mint a woknál.
Jázmin rizs:
A megmosott rizst beletesszük a MikroPluszba vagy az UltraPluszba, hozzáadunk sót, borsot, olajat izlés szerint, felengedjük vízzel és fedo alatt a mikróban 750 W-on 25 percig fozzük. 10 perc pihentetés után fogyasztható.
Amikor rizst fozünk arra kell csak figyelni hogy a víz mindig a másfélszerese legyen a rizsnek.
/_userfiles_/etellap/food-118.jpg