Étellap
Nincs őszintébb szeretet, mint az étel szeretete.

George Bernard Shaw

MENÜ

Cappuccino-s Muffin

 

Hozzávalók:

4 db tojás,
20 dkg cukor,
20 dkg margarin,
1 teáskanál fahéj,
2 evokanál kakaó,
3 evokanál cappuccino por,
20 dkg liszt,
1 csomag sütopor

Elkészítése

A tojásokat a margarinnal, a cukorral és a fahéjjal habosra keverjük. Majd az elozoleg összekevert lisztet, kakaót, sütoport és cappuccino port hozzáadjuk a masszához. 200 fokos sütoben 20 perc alatt kész.

Tupperware eszközök:
Konyhamuvész Tál,
Szilikon Kevero
Szilikon Muffin Forma

 

/_userfiles_/etellap/images.jpg

 

 

Répatorta
Amire szükségünk lesz:
  • sárgarépa 30 dkg,
  • mandula 30 dkg,
  • tojás 1 ,
  • barnacukor 20 dkg,
  • citrom 1,
  • liszt 6 dkg,
  • mazsola 6 dkg,
  • sütőpor 1 kávéskanál,
  • rum 1 evőkanál,
  • margarin és liszt a forma kikenéséhez.
  • Elkészítés
    A megtisztított répát és citrom héját finom reszelőn megreszeljük. 20 dkg cukorral habosra kevert 4 tojás sárgájába keverjük a reszelt répát, rumot, mazsolát, ledarált mandulát, sütőport, citromlevet, lisztet, sót és végül a 4 tojás keményre vert habját. Az elkészített masszát a kikent tortaformába öntjük és az előmelegített sütőben mérsékelt tűzön 40-50 percig sütjük. Tűpróba után rácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni. Csak hidegen tudjuk szépen szeletelni.

    /_userfiles_/etellap/repatorta.jpg

     

    Dobostorta

     

    Hozzávalók:
    16 szelethez:·
    a tésztához:
    · 6 tojás,
    · 3 dkg vaj/ margarin,
    · 12 dkg porcukor,
    · 12 dkg liszt·
    a krémhez:
    · 6 tojás,
    · 15 dkg porcukor,
    · 10 dkg reszelt étcsokoládé,
    · 20 dkg vaj/ margarin,
    · 2 tasak vaníliás cukor·
    a mázhoz:
    · 1 kávéskanál vaj/ margarin,
    · 15 dkg kristálycukor,
    · néhány csepp citromlé,
    · vaj a kés kenéséhez

    Elkészítés:
    1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a vajat/margarint felolvasztjuk, hagyjuk langyosra hűlni. Sütőpapírból kivágunk 6 db 26 cm átmérőjű korongot, tepsikre fektetjük őket. A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra (gázsütő: 3. fokozat).2. A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, apránként, felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tojáshabot, végül a vajat.3. Arányosan elosztva a papírkorongok tetejére simítjuk a masszát, és a forró sütőben, amilyen gyors egymásutánban csak tudjuk, világosra sütjük. Azonnal kivesszük a tepsiből, egyenként a tetejükre helyezünk egy 24 cm átmérőjű tortakarikát, és körbevágjuk a szegélyüket, hogy azonos nagyságú lapokat kapjunk. Hagyjuk kihűlni.4. A krémhez a tojásokat simára keverjük a porcukorral és a csokoládéval, meleg vízfürdőbe állítva, folyamatosan keverve besűrítjük, kihűtjük. A vajat/margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral, kanalanként hozzákeverjük a kihűlt krémet.5. A legszebb lapot félretesszük, a többit megkenjük a krémmel, egymásra illesztjük, kissé le is nyomjuk őket. Vékonyan bevonjuk a krémmel a torta oldalát is, és a hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni (3 óra). 6. A mázhoz egy lábaskában felolvasztjuk a vajat/margarint, hozzáadjuk a cukrot és a citromlét, aranysárgára pirítjuk, vajjal megkent széles pengéjű késsel a félretett lapra simítjuk (gyorsan kell dolgozni, mert hamar dermed!). Még melegen, minden vágás előtt vajjal átkent késsel 16 szeletre vágjuk. Tálaláskor egyenként a torta tetejére illesztjük a karamell-lapokat, és azok mentén szeleteljük fel a tortát.1 szelet: 1407 kJ/337 kcal

    Tanácsok:
    Érdemes a krémet fél/egy nappal hamarabb elkészíteni, lehűteni.

    /_userfiles_/etellap/dobostorta.jpg

    Répatorta 1.
    Amire szükségünk lesz:
  • sárgarépa 30 dkg,
  • mandula 30 dkg,
  • tojás 1 ,
  • barnacukor 20 dkg,
  • citrom 1,
  • liszt 6 dkg,
  • mazsola 6 dkg,
  • sütőpor 1 kávéskanál,
  • rum 1 evőkanál,
  • margarin és liszt a forma kikenéséhez.
  • Elkészítés
    A megtisztított répát és citrom héját finom reszelőn megreszeljük. 20 dkg cukorral habosra kevert 4 tojás sárgájába keverjük a reszelt répát, rumot, mazsolát, ledarált mandulát, sütőport, citromlevet, lisztet, sót és végül a 4 tojás keményre vert habját. Az elkészített masszát a kikent tortaformába öntjük és az előmelegített sütőben mérsékelt tűzön 40-50 percig sütjük. Tűpróba után rácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni. Csak hidegen tudjuk szépen szeletelni.
    Asztali nézet